Magyarné Derszib Eti festőművész újdonságai

Itt láthatók azok a legújabb fesmények, amelyek még nem kerülnek fel a művésznő fő honlapjára, annak következő frissítéséig. Jelen honlap frissítve: 2018. 07. 17.

MAGYARNÉ DERSZIB ETI

1948-ban született Sopronban. Folyamatosan itt él és dolgozik, mint rajz-, mat.-, fiz. -szakos tanár. 13 éves kora óta rendszeresen fest. Példaképei a francia impresszionisták: Monet, Degas és követõik, de leginkább Renoir. Kedvelt témái: öreg házak, falu- és városrészletek, tájképek, virágcsendéletek, portrék, állatok... Fõleg aquarellel dolgozik, de gyakran alkalmaz olaj- és tustechnikát is. 1990-tõl saját festõiskolát vezet a gyakorlati festészet iránt érdeklõdõ soproniak összefogására. Ugyanebben az évben elnyerte a CZIFFRA ALAPÍTVÁNY ösztöndíját. Ennek következtében egy hónapig festhette Párizs és Senlis környékét, miközben a senlisi Chapelle Royale-ban kiállított képeivel nagy elismerést aratott. Következésképp 1996 nyarán ismételten élvezhette az alapítvány és a franciák vendégszeretetét. 1999-ben Nagycenkre költözött. Azóta fõhivatása festõ. Alkotásai magángyûjtõknél az összes kontinensen megtalálhatók, de Európa néhány Liszt Ferenc múzeumában is.

EDDIGI ÖNÁLLÓ KIÁLLÍTÁSAI:

Magyarország:

Sopron, Kapuvár, Gyõr, Esztergom, Dorog, Budapest, Pécs, Szentendre, Mohács, Sárvár, Celldömölk, Mosonmagyaróvár, Nagycenk...

Ausztria:

Gumpoldskirchen, Lutzmannsburg, Raiding (Doborján, Liszt Ferenc ciklus)

Németország:

Landau

Franciaország:

Senlis 1990., 1996. Chapelle Royale Saint-Frambourg FONDATION CZIFFRA

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 9
Heti: 125
Havi: 141
Össz.: 67 996

Látogatottság növelés
Oldal: Életrajzom
Magyarné Derszib Eti festőművész újdonságai - © 2008 - 2019 - magyar-derszib.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »